Neden Sıva Kurutma Yapılmalı

https://www.crnnemkurutma.com

Neden Sıva Kurutma Yapılmalı

Neden Sıva Kurutma Yapılmalı

19-08-2022 /  Konu 2,5 Puan Aldı / Konu : 831 Kez Okundu

Neden Sıva Kurutma Yapılmalı sorusuna verilebilecek birçok cevap mevcuttur.

Öncelikle sıva kurutma yapmak hem binanızın sağlıklı olmasına yardımcı olmakta hem de sıva üzerine yapılan yalıtım malzemesi, boya, badana, duvar kâğıdı gibi malzemelerin işlevlerini daha iyi yerine getirmeleri ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktadır.

Sıva kurutma işlemi muhakkak bir sıva kurutma cihazından faydalanarak yapılması gerekmektedir. Firmamız çeşitli büyüklükte alanlarda kullanabilmeniz için bünyesinde makine parkuru ile sıva kurutma işlemlerinizde hizmetinizdedir.

Sıva kurutma eğer bir kurutma cihazından faydalanılmadan yapılırsa ilerleyen zamanlarda yaş olan sıva betonu etkileyecek ve binada bazı deformasyonlar meydana gelmeye başlayacaktır.

Aynı zamanda yaş sıvanın üzerine uygulanan ve ilk başta saymış olduğumuz diğer malzemelerde işlevlerini yerine getiremeyecekler ve bu durumda binanın dışarıdan bakıldığında kötü görünmesine sebep olacaktır.

Sıva kurutma, kurutma cihazı ile çok daha kısa zamanda ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmektedir.

Yüksek üfleme gücüne sahip olan sıva kurutma cihazları kullanımı ile sıvanın kendi kendine kuruması beklenmeden sıva yapıldıktan hemen sonra kurutma cihazı ile uygulamaya başlanmalıdır.

Bina her ne kadar ilk yapıldığı anda sudan faydalanıldıysa da ilerleyen zamanlarda binanın en büyük düşmanı su olur diyebiliriz.

Gerek dış etkenlerden gelen su ( yağmur, kar, tipi, dolu vb.) gerekse de iç etkenlerden kaynaklanan su ( su tesisatından olabilecek bir kaçak ihtimali) binaya zarar vermektedir.

Eğer sıva kurutma sağlıklı bir şekilde yapıldıysa söz konusu bu dış ve iç etkenler binaya çok daha az zarar vermekte ve ilerleyen dönemlerde sıvanın nemlenmesinin önüne geçmektedir.

Neden sıva kurutma yapılır sorusuna verilebilecek en önemli cevap ise binanın ilerleyen zamanlarda çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olarak kullanılmasına yardımcı olduğu denilebilir.

Sıva nem kurutma yapıldığında binada nemlenme ihtimali çok düşük olmakla birlikte bina içerisinde bulunan diğer malzemeler beton ile bütünleşmekte ve binanın sıcak ve soğuğu iletmemesini sağlamaktadır.

Sıva nem kurutma cihazları kullanımı kolay olmakla birlikte özellikle yeni yapılan inşaatlarda çalışabilmesi için zorlu şartlara hazırlıklı bir şekilde üretilmiştir.

Son derece teknolojik bir cihaz olmasının yanı sıra, taşınabilirliği ve durmadan çalışabilme özelliği ile sıva kurutma işlemini beklenenden çok kısa bir sürede yapabilmektedir.

Sıva kurutmanın faydası olarak sayabileceğimiz en önemli kriterlerden birisi de ekstra maliyetlerden kurtulma ve inşaatı zamanında teslim edebilmek diyebiliriz.

Eğer sıva kurutma zamanında yapılırsa bina içerisinde ve dışarısında kullanılan ekstra malzemeler bir kere kullanılacak ve işlevlerini yerine getirebileceklerdir.

Bu işlem yapılmadığı takdirde ise bu malzemeler deformasyona uğrayacağından dolayı yeniden yapılması gerekecek bu durumda hem ekstra mali külfete hem de zaman kaybına neden olacaktır.

Neden sıva kurutma yapılmalı dendiğinde aslında yapılan yapının sağlıklı olarak kullanılabilmesi ve ilerleyen dönemlerde yapının kullanımı sırasında daha az sorun çıkarması için cevabı verilebilmektedir.

Eğer yapı tamamlandıktan sonra nem almaya başladı ise ve ortada ekstra bir durum ( su kaçağı, aşırı yağmur ve tipi vb.) yok ise bu nem almanın sebebi kesinlikle sıvanın zamanında ve sağlıklı kurutulmamasından kaynaklanmaktadır.

Bu durum da sıvadaki nem alındıktan sonra tekrar sıva uygulaması yapılmalı ve sıva hızlı bir şekilde tekrardan kurutulmalıdır. Bu durum hem binayı yaşam alanı olarak kullanabilmeyi engellemekte hem de ekstra maliyetlere sebep olmaktadır.

Sıva kurutmanın yararları olarak saymış olduğumuz bu maddeler en önemli olanlarıdır.

Sıva kurutma eğer zamanında ve olması gereken gibi kurutma cihazı yardımı ile yapılırsa pek çok faydayı beraberinde getirmekte ve binayı uzun yıllar boyunca sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde kullanmamızı sağlamaktadır.

Neden sıva kurutma yapılmalı sorusuna yukarıda belirtmiş olduğumuz maddelerin ışığında tek bir cümle ile özetlememiz gerekirse eğer bu cümle;

Bina içerisinde sağlıklı, uzun süreli, ekstra maliyete sebep olmadan ve yaşam kalitesini düşürmeden oturmak istiyorsanız sıva kurutmayı zamanında ve kurutma cihazından faydalanılarak yaptırmanız gerekmektedir diyebiliriz.

#nedensıvakurutmayapılmalı #sıvakurutma #sıvanemkurutma

Yukarı Git
Site Kayıt Durumları
  •  Online Ziyaretci ( 4 ) Kişi
  •  Bugün Toplam ( 444 ) Kişi
  •  Bugün Çoğul ( 527 ) Ziyaret
  •  Toplam Aktif ( 48368 ) Ziyaret
  •  Toplam Çoğul ( 110246 ) Ziyaret
  •  İp No : 172.70.43.151
Toplam [ 489 ] Kayıtlı Üye
Toplam [ 7 ] Kayıtlı Gold Firma
Toplam [ 482 ] Kayıtlı Standart Firma
Kapat