Ozonlama Yapan Firmalar

Ozonlama Firmaları

Ozonlama Yapan Firmalar

Ozonlama Yapan Firmalar

08-04-2024 /  Konu 0 Puan Aldı / Konu : 124 Kez Okundu

Ozonlama Yapan Firmalar

İçme suyu arıtma tesislerinde kirlenmenin giderilmesi amacıyla kullanılan oksitleme ve dezenfeksiyon işlemine Ozonlama deniliyor.

Doğada bulunan özel bir molekül olan ozon “Aktif Oksijen” olarak biliniyor ve doğadaki her ozon molekülü üç oksijen atomundan meydana geliyor.

Yağmur ve fırtınalardan sonra duyulan temiz ve taze koku bu moleküle ait bir koku olarak insanların hoşuna gidiyor.

Bu sebeple ozon doğal bir temizleyici olarak da görülüyor. Ozonun meydana gelmesi atmosferin dışında bulunan ultraviyole ışınlarının alçak kısımlarında şimşek ve yıldırımların etkisiyle oluşuyor.

Ozon tabakası düşünüldüğünde ozonun koruyucu özelliği olduğu kolayca fark ediliyor.

Yapay olarak ozonlama tekniği ile yapılan ozon üretimi, güçlü elektriksel alanda oksijence zengin gaz geçirilerek gerçekleştirilmesiyle ve yüksek bir konsantrasyonda yapılır.

Yoğun enerji oksijen moleküllerinin parçalanmasına neden olur oluşan oksijen atomları ise diğer oksijen atomlarıyla birleşerek doğal ortamda olduğu gibi 3 oksijen atomlu ozon moleküllerini oluşturuyor.

Stabil bir gaz olmayan ozon, depolanamadığından kullanılacağı yerde üretilmelidir. Yani ozonlama kullanılacak yerde yapılmalıdır.

Ozon jeneratörlerinde üretilen ya da dışarıdan satın alınan ozonun ozonlamayı meydana getirmesi için suyla birkaç kez temas etmesi gerekiyor. Bu da akış halindeki suya mümkün olduğunca uzun yol aldırarak gerçekleştiriliyor.

Suyun uzun yol alması savak konularak sağlanıyor.

Ozon kararsız bir yapıya sahip olduğu için ozonlama işlemi kapalı bir tankta yapılıyor.
güçlü bir oksitleyici olduğu için de ekipmanların ozona karşı dirençli materyal ile kaplanması gerekiyor.

Daha çok klorlama yerine kullanılan fakat klorlamaya göre etkisi çok daha fazla olan dezenfeksiyon yöntemi olan ozonlama yerinde üretildiği ve pahallı bir yöntem olduğu için sınırlı olarak kullanılmasına rağmen kanserojen madde oluşumunun olmaması yani koruyucu yönünün de ağır basması nedeniyle tercih ediliyor.

Hava Ozonlama, Su ozonlama gibi çeşitleri olan ozonlama sisteminin diğer kullanım alanını ise kötü kokuların giderilmesi oluşturuyor bu özellik ise daha çok otomotiv sektöründe araçların içinin kötü kokulardan arındırılması için kullanılıyor.

Ozonlama Yapan Firmalar, sitemize firmalarını eklemeleri için davet ediyor ve cüzi bir miktar ödeyerek Gold üyelik imkanlarından faydalanma imkânı sunuyoruz.

Gold üyelik ile sitemiz üzerinden sınırsız faydalanabilirsiniz.

Ya da standart üyelik ile kısıtlı olsa bile aramalarda bulunmanızı sağlamış oluruz.

Ozonlama adlı anahtar Kelime ile arama sonucu, Google ilk sayfa da çıkması için firmanızı SEO açısından sitemize eklemeniz gerekir.

Yukarı Git
Site Kayıt Durumları
  •  Online Ziyaretci ( 3 ) Kişi
  •  Bugün Toplam ( 923 ) Kişi
  •  Bugün Çoğul ( 1975 ) Ziyaret
  •  Toplam Aktif ( 78575 ) Ziyaret
  •  Toplam Çoğul ( 190926 ) Ziyaret
  •  İp No : 172.70.130.156
Toplam [ 489 ] Kayıtlı Üye
Toplam [ 7 ] Kayıtlı Gold Firma
Toplam [ 482 ] Kayıtlı Standart Firma
Kapat