Nem Ölçme Nem Kurutma Firmaları

İnşaat Nem Kurutma Firmaları

Nem Ölçme Nem Kurutma Firmaları

Nem Ölçme Nem Kurutma Firmaları

16-03-2024 /  Konu 2,7 Puan Aldı / Konu : 143 Kez Okundu

Nem Ölçme Nem Kurutma Firmaları

Nisbi nem, herhangi bir sıcaklıktaki havanın taşıdığı su buharının aynı sıcaklıkta taşıyabileceği azami su buharına deniliyor. 

Mutlak nem  yani diğer bir deyişle su buharının yoğunluğu ise su buharı basıncının 1 metreküp havanın içerdiği su buharının ağırlığına bağlı oluyor.

Ortamın nemi higrometre denilen nem ölçme cihazı ile ölçülüyor. Nem ölçmede günümüze kadar  psikometrik ve higroskopik teknikler kullanılmış olup günümüzde higrometre ismi verilen cihazlarla nem oranı tespit ediliyor.

Ortam neminin ölçülmesi ideal ortam ısısı yani konforlu yaşam bölgesinin oluşturulması için sıcaklıkların ölçülmesiyle beraber olarak önem kazanıyor. Sıcaklıklar ise termometre ile ölçülüyor.

Konforlu yaşam ve iklimlendirme için ortam sıcaklığının 20 – 26 derece nemin ise yüzde 30 ila 60 arasında  olması gerekiyor.

Buradaki uygun sıcaklık ve nem değerlerinin tespiti ise odaların nemini ölçmeye yarayan  oda nem ölçer ve termostatlar kullanılarak  yapılıyor.

Eğer nem yüzde 30’un altına düşerse ciltlerde kuruma, aşırı susama, gözlerde kuruluk, alerjik sorunların artması  ile hasta bina sendromu yani plaza sendromu gibi hastalıklara sebebiyet veriyor.

Bitkiler kuruyor, yaprakları sararıyor. Kitaplarla müzik aletleri gibi aletler ve ahşap ürünlerde su kaybının oluşturduğu zararlar yaşanıyor. Düşük nem statik elektriklenmenin artmasına da neden oluyor.

Yüksek nem ise insan için çok önemli olan terleme mekanizmasını yani vücudun soğuma mekanizmasını bozarak çeşitli sağlık sorunları yaşamasına zemin hazırlıyor.

Yüksek nemde su yoğunlaşması yaşandığından dolayı mobilyalar, eşyalar, elektrik tesisatları zarar görüyor.

Yüksek nem küf ve yosunların oluşmasına ve binaların da belli bir süre sonra zarar görmesine yol açıyor.

Nem ölçme cihazları bu sebeple büyük önem taşıyor.

Nem önemsenmeyerek nem ölçme ve yüksekse düşürmek düşükse yükseltmeye çalışmak yerine olduğu gibi bırakmak sağlık sorunlarının ve ev eşyalarının zarar görmesinin yanı sıra binaların da ömrünü azalttığından dolayı nem kurutma ve nem alma işlemleri için  profesyonel cihazlarıyla konusunda uzman bir ekibi çağırmak gerekebilir bu da ekstra maliyet anlamına geliyor.

Nem ölçme cihazları oda neminin yanı sıra ağaç nemi, beton nemi, toprak nemi ve benzeri yerlerdeki nemleri de ölçerek buradaki nem miktarlarını tespit ediyorlar.

Örneğin ağaç nemi dendiğinde ağaçta bulunan su miktarının aynı ağacın mutlak kuru ağırlığına oranına dendiği anlaşılıyor.

T650 nem ölçme cihazı ile dijital hassasiyeti yüksek olduğu için gerçek zamanlı olarak nemli ya da kuru duvar ile zeminler hızlı bir şekilde tespit ediliyor. Malzeme nemi de ölçüldüğünden dolayı malzemelerin döşenmeye uygun olup olmadıkları daha iyi tespit ediliyor.

BM30 nem ölçme cihazı ise T650’ye göre analog olarak ölçümleri gerçekleştiriyor

Nem ölçerler kullanım yerlerine göre de ayrılıyor. Tarımla uğraşanlar bitki yetiştirenler için toprağın nem oranı büyük önem arz ediyor. Çünkü, bitkiler fazla ya da yetersiz neme dayanamadıklarından, topraktaki nemin yetiştirilen bitkinin nem koşullarına uygun olarak ayarlanması gerekiyor.

Ölçüm yapılan değer bitki için elverişli olan nem değerinden fazla ise sulamanın yapılmaması gerekiyor.  Buradaki nem toprak nem ölçer ile tespit ediliyor.  

Kullanım şekli ile bitki için gerekli olan nem oranları ise cihazın yanındaki kullanım kılavuzunda belirtiliyor.

Nem ölçer fabrika, iş yeri ya da benzeri yerler için kullanılacaksa nem ölçerlerin ona göre olması gerekiyor.

Matbaalarda gazete ve dergi için kağıtlar depolanmış olacağı için kağıtların uygun nem koşullarında depolanarak zarar görmemeleri için kâğıt nem ölçerler ya da farklı sektör grupları için ahşap nem ölçer veya beton nem ölçer kullanılıyor.

Nem Ölçme Nem Kurutma Firmaları, sitemize firmalarını eklemeleri için davet ediyor ve cüzi bir miktar ödeyerek Gold üyelik imkanlarından faydalanma imkânı sunuyoruz.

Gold üyelik ile sitemiz üzerinden sınırsız faydalanabilirsiniz.

Ya da standart üyelik ile kısıtlı olsa bile aramalarda bulunmanızı sağlamış oluruz.

Nem Kurutma adlı anahtar Kelime ile arama sonucu, Google ilk sayfa da çıkması için firmanızı SEO açısından sitemize eklemeniz gerekir.

Yukarı Git
Site Kayıt Durumları
  •  Online Ziyaretci ( 2 ) Kişi
  •  Bugün Toplam ( 1147 ) Kişi
  •  Bugün Çoğul ( 2790 ) Ziyaret
  •  Toplam Aktif ( 76381 ) Ziyaret
  •  Toplam Çoğul ( 185348 ) Ziyaret
  •  İp No : 172.70.178.157
Toplam [ 489 ] Kayıtlı Üye
Toplam [ 7 ] Kayıtlı Gold Firma
Toplam [ 482 ] Kayıtlı Standart Firma
Kapat