Boyacı Arıyorum

Boya ve Badana Firmaları

Boyacı Arıyorum

Boyacı Arıyorum

12-02-2022 /  Konu 3,1 Puan Aldı / Konu : 1536 Kez Okundu

Boyacı Arıyorum

Boya ve badana işlemleri, uzun vakitler geçirdiğimiz ev ya da iş yerlerimizde ferah ve huzurlu ortamlar yaratmak için kullanılan önemli bir unsurdur.

Boya ve badana işleri özellikle ev ortamlarında doğru renk seçimi ile evinizi aydınlık, ferah ve sıcak bir ortama çevirebilir.

Aynı şekilde yanlış renk kullanımlarda da evinizdeki ortamı negatif hale getirerek, bütün enerjinizi alabilir. Bu nedenle boya ve badana işlemlerinde öncelikle renk seçimlerine dikkat edilmelidir.

Bu konuda boya satıcısı firmalar renk katalogları ve interaktif görüntüleme sistemleri ile boya seçiminize kolaylıklar sağlayacaktır.

Satıcı firmalara boyacı arıyorum ya da uygun fiyat boyacı arıyorum demeniz halinde yapılacak işe uygun ustalar tavsiye edebilirler.

Büyük ve geniş bir eve sahip iseniz, dilediğiniz renk boya seçimi yapabilirsiniz.

Çünkü; büyük m2 evlerde ışık alımı fazla olduğu için koyu renk boya seçimi evi karartmayacak aksine çok şık bir görüntü yaratacaktır. Fakat küçük m2 evler için aynı şeyi söylemek mümkün değildir.

Küçük alanlara sahip evler de ışık alımı kısıtlı olduğundan evin açık renler ile boyanması ve boya ile aydınlatılması gerekmektedir.

Bu işlemler bilirkişilerden yardım alınarak yapıldığında daha verimli sonuçlar alınmaktadır. Boya ve badana işleri kimi zaman kişilerin tek başına yapmaya kalktığı ve kötü sonuçlar aldığı işlemlerdir.

Badana işinde düz duvarların boyanması kolay bir işlem gibi görünse de, kartonpiyer kolon ve köşelerin boyama işlemleri ince ustalık bilgisi gerektirmektedir.

Bu sebeple bu tarz malzemelerin satışını yapan işyerlerine boyacı arıyorum ya da boyacı nerede bulurum demeniz işinizi yapabilecek bir usta bulmanızda faydalı olacaktır.

Badana işlemlerine başlanmadan önce ince naylon eşya koruyucuları temiz edilmelidir. Eşyalar boyanacak alanın ortasına çekilerek fırça ve boya işleri için gerekli zemin açılmalıdır.

Eşyaların toparlanma işleminin ardından temin edilen ince naylon koruyucu ile eşyaların üstü örtülerek oluşabilecek kazalardan korunmak için tedbir alınmalıdır.

Badana işlemlerine başlamadan önce duvar yüzeyleri üzerinde temizlik işlemleri yapılmalıdır.

Kalıntı, örümcek ağı, çivi gibi duvar yüzeyinde bulunabilecek şeylerden arındırıldıktan sonra duvarda oluşmuş çizik, çivi deliği gibi boşluklar alçı yardımı ile kapatılarak kuruduktan sonra zımparalanıp zemin ile aynı seviyeye getirilmelidir.

Uygulanacak boya rengi, mevcut renk ile aynı ya da tonlarında bir renk ise boya uygulamasına geçilebilir.

Fakat uygulanmak istenen renk mevcut renge zıt ya da mevcut renkten daha açık ise öncelikle astar uygulaması yapılmalıdır.

Alt zemine astar uygulaması yapıldıktan sonra zımparalama işlemleri ile duvar yüzeyindeki pürüzler giderilir ve boya uygulamasına geçilebilir.

Boyanın tüm duvar yüzeyine birinci kat uygulamasından sonra kuruma işlemi için beklenecek zaman tavan boyama işlemi ile değerlendirilir.

Tavan işlemlerin de, tavan düz ise boş yüzey boyanarak köşeler boş bırakılır ve sonra kesme denilen fırçalar ile yüzeyler ince işçilik ile boyanır. 

Bu işlemler için mutlaka bir boyacı ustası ile çalışmanız faydanıza olacaktır.

İnternet üzerinden İstanbul’ da boyacı arıyorum ya da boyacı arıyorum şeklinde arama yaparak bu işlemleri yapan firmalara ulaşabilirsiniz.

TÜM BOYA VE BADANA YAPAN FİRMA YADA USTALARIN BULUNDUĞU PLATFORM

İlgili Kategori Altına Sizde Firmanızı Ücretsiz olarak, Üst Kategori Olan İnşaat & Emlak Kategori altında olan Boya Badana Firmaları kategorisine Firmanızı Sitemize Ekleyebilirsiniz.

Yukarı Git
Site Kayıt Durumları
  •  Online Ziyaretci ( 6 ) Kişi
  •  Bugün Toplam ( 362 ) Kişi
  •  Bugün Çoğul ( 702 ) Ziyaret
  •  Toplam Aktif ( 73141 ) Ziyaret
  •  Toplam Çoğul ( 176596 ) Ziyaret
  •  İp No : 172.70.127.162
Toplam [ 489 ] Kayıtlı Üye
Toplam [ 7 ] Kayıtlı Gold Firma
Toplam [ 482 ] Kayıtlı Standart Firma
Kapat