Şimdi Üye Ol

Lütfen Tüm Bilgileri Eksiksiz Doldurunuz
Şu An Ücretsiz Olarak Üyeliğiniz Açılacaktır.

 

Bize Ulaşın

Lütfen Tüm Bilgileri Eksiksiz Doldurunuz

Şifremi Unuttum?

Kayıtlı Bilgileriniz, E Posta Adresinize Gönderilecektir.
Lütfen Bilgilerinizi Kimseyle Paylaşmayın.

Şimdi Üye Ol

Standart Üyelik 100 TL / Gold Üyelik 500,00 TL

Üye Kaydı için E Posta Adresinize Gerekli Bilgiler Gönderilecektir..
Lütfen Kullandığınız E posta Adresini Belirtiniz. Aksi Takdirde Üyelik İşlemleriniz Başlamayacaktır.

Bazen Uyelik Bilgileri " Gereksiz E Posta Kutusuna " Düşmekte Olup Mutlaka Gereksiz Eposta Kutusunu Kontrol Ediniz.

Alçı Sıva Tamiri

Alçı Sıva Tamiri

Alçı Sıva Tamiri

Bir duvar üzerinde çatlakları, çivi yerlerini, zedelenmeler de veya kabarmalar olduğu zaman alçı sıva tamiri yapılması gerekmektedir. Piyasa üzerinde birçok çeşitli alçı çeşidi bulunmaktadır.

Alçı tamiri için bize en uygun olanı saten alçıdır. Duvar yahut betona en rahat tutan alçı çeşidi saten alçıdır. Çünkü en estetik görüntüyü vererek belirginliğini kapatabiliriz.

Sıva tamiri için eğer bu işlemi kendiniz uygulayacak iseniz, bazı gerekli malzemeler elinizin altında bulunması gerekmektedir.

Bunlar işinizi kolaylaştırarak daha düzenli bir iş çıkmasını sağlayacaktır.

Gerekli malzemeler; sıva yapacağınız yere yeterli gelecek kadar saten alçı, içerisinde alçıyı karıştırabileceğimiz boş bir kap ya da kova, su, kullanılmamış zımpara, sünger, ıspatula yani mala ve duvar renginde boya gereklidir.

 Eğer sıva yapmayı bilmiyor iseniz acil alçı sıva tamiri yapılması gerekiyor ise bilen birine yaptırılmalıdır. İşleme başlarken duvar temizliği yani tadilat yapılacak yüzeyi ıspatula ile temizlenmelidir.

Kabarmalar olmuş ise bu yüzeyler kaldırılmalıdır. Aksi takdirde sıva yapılan yer tekrardan bozulmakta ve kabarmalar meydana gelmektedir.

Sonrasında fırça ya da sünger ile tozu temizlenmelidir. Tadilat yapılacak yer küçük ise küçük bir ıspatula tercih edilmelidir.

Büyük ise daha büyük ıspatula kullanılmalıdır. Kardığımız alçıdan bir miktar alarak tadilat yapılacak yere bastırarak bırakılır. Bu işlem sırasında duvar nemlendirilir ise daha güzel alçı sıva tamiri yapılır.

Alçı sürülürken yukarıdan aşağı doğru bastırarak uygulanmalıdır. Fazla olan alçı ıspatula da kalırken delik ya da tadilat edilecek yer böylece kapanmış olacaktır.

Saten alçılar genel olarak 3 saat içerisinde donacaktır. Fakat ortam farklılığına göre de değişkenlik göstermektedir.

Bu işlem sonrasında eğer yüzeyde çizikler kalmış ise (bu sizin sürüşünüze bağlıdır) bu normal bir gelişmedir telaşa kapılmamak gereklidir.

Bu çizikleri gidermek için alçının donması en azından sert bir duruma gelmesi gerekmektedir. Eğer bir firmaya yaptırıyor iseniz alçı sıva tamiri yapan firma ile anlaşmanız üzerine hem aletlerini getirmelidir.

Hem de yapacağınız bu işlemleri ve aşamaları en güzel şekilde yerine getirecektir. Getirilmediği takdirde uyarılmalıdır.

Ancak siz yine de son ana kadar bekleyip istenilen sonuç ortaya çıkmaz ise ustalarımızı uyarırsanız onun hatayı uzatmadan çözmesini sağlamış olursunuz.

Gelelim konumuza alçı kuruduktan ya da sertleştikten sonra zımpara ile süngerimizi elimize alarak zımpara yardımı ile hassas bir şekilde çiziklerin olduğu yerlere dıştan içe doğru daireler çizilerek çiziklerin giderilmesi sağlanmalıdır.

Yüzeyin aynı vaziyeti alıncaya kadar daireler ile zımpara yapılması gerekmektedir. Son rötuşunu ıslak sünger ile küçük noktaları ve çizikleri ovduktan sonra normal bir duruma gelecektir.

Alçı ile işimizi bitirdikten sonra yüzeyi kurutuyoruz ve sonrasında bir kat duvar rengimizle aynı olan boyayı astar atıyoruz. Biraz kuruduktan sonra ikinci katı atarak işlemimizi tamamlıyoruz.

Alçı sıva fiyatları nasıl olsa ucuz deyip de yapmayı bilmiyorsanız bilgi edinmeyi unutmayın.

TÜM ALÇI SIVA VE TAMİRİ YAPAN FİRMA YADA USTALARIN BULUNDUĞU PLATFORM

İlgili Kategori Altına Sizde Firmanızı Ücretsiz olarak, Üst Kategori Olan İnşaat & Emlak Kategori altında olan Alçı Sıva Firmaları kategorisine Firmanızı Sitemize Ekleyebilirsiniz.